5 soluții de purificare a aerului din locuință (P)

[ad_1]

Știai că aerul pe care îl respiri zi de zi în locuință conține un număr ridicat de germeni și bacterii? Oricât de mult ai întreține curățenia, problema contaminării aerului nu va dispărea pur și simplu. Nu doar particulele de praf sunt responsabile pentru aerul irespirabil. Există și alți factori care duc la apariția problemelor respiratorii, dar și a creării unei atmosfere inconfortabile precum:

 • Substanțele chimice folosite pentru îngrijirea locuinței,
 • Umiditatea în exces cauzată de lipsa unui sistem eficient de ventilație,
 • Curățarea necorespunzătoare a aparatului de aer condiționat,
 • Fumatul în interior,
 • Părul provenit de la animalele de companie,
 • Gazele emanate de cuptorul pentru gătit.

Însă, nu trebuie să îți faci griji. Chiar dacă ai ales un proiect casă simplă sau una pe mai multe etaje există câteva aspecte pe care merită să le iei în calcul.

Iată top 5 soluții de purificare a aerului din locuință:

 1. Folosește un dispozitiv special pentru purificarea aerului – Pe piață există numeroase alternative, care mai de care mai interesante. Însă, înainte de a face o achiziție e important să iei în calcul nevoile tale și ale famili și să trasezi un buget clar. De asemenea, optează pentru aparatele care prezintă funcții ingenioase și care garantează utilizări îndelungate. Nu uita să măsori cu atenție suprafața încăperii în care îl vei integra. Astfel, te vei asigura că faci alegerea corectă.
 1. Renunță la metodele clasice de aerisire – Dacă deschizi regulat geamul în locuință nu ai garanția că germenii și alergenii din locuință vor fi eliminați. Senzația de curat va dispărea după doar câteva ore. Vei avea nevoie așadar de un sistem de ventilație performant, care să-ți asigure îndepărtarea eficientă a factorilor de risc asupra sănătății.
 1. Utilizează substanțe de curățare bio – Încearcă pe cât se poate să reduci din soluțiile toxice de curățare. Înlocuiește-le cu variante ecologice, cu impact minim asupra mediului înconjurător și a organismului tău.
 1. Integrează mai multe plante în locuință – Vei resimți imediat o schimbare. Plantele pot definitiva cu succes o atmosferă fresh și relaxantă. De asemenea, au un rol estetic bine definit. Se vor potrivi de minune oricărui stil de amenajare. Trebuie doar să alegi ghivecele potrivite și să măsori cu atenție spațiul pentru a nu da senzația de prea plin. Dacă visezi de mult la un proiect casă perfect, armonia este cuvântul cheie. 
 1. Adaugă umidificatoare sau dezumidificatoare, în funcție de caz – Pe lângă aparatul clasic de purificare vei avea nevoie și de asemenea dispozitive. Umidificatorul este ideal în cazul în care te confrunți cu problema aerului mult prea uscat. Pe de cealaltă parte, dezumidificatorul te va ajuta să elimini cu ușurință umiditatea în exces. Astfel, vei îndepărta rapid urmele de mucegai apărute pe la colțuri.

Dacă îți dorești să te bucuri de un ambient plăcut ar trebui să optezi pentru activitățile de purificare a aerului.

Metodele enumerate mai sus te vor ajuta mai mult ca sigur să reduci la minimum riscul dezvoltării afecțiunilor respiratorii și să te bucuri de experiențe unice.

Alege soluțiile potrivite pentru locuința ta!

Portrait of casual cheerful lady using laptop sitting on sofa in living room, free copy space. Happy woman chatting with friends online, typing on pc keyboard, female freelancer working from home

Articolul 5 soluții de purificare a aerului din locuință (P) apare prima dată în Prahova Medicala – informatii din domeniul medical din Prahova.

[ad_2]

Source link

Related Post