Anul Nou: predispoziție ridicată la anxietate și depresie (P)

[ad_1]

Anul Nou ar trebui să fie o bucurie și un motiv de sărbătoare pentru fiecare persoană dar și un moment propice pentru a-ți planifica obiective care îți pot îmbunătăți calitatea vieții sau te pot face să fii mai fericit.

Cu toate acestea pentru foarte multe persoane Anul Nou este acel moment în care aceștia sunt mai predispuși la anxietate și depresie.

Iată câteva dintre motivele pentru care anumite persoane sunt mult mai predispuse la anxietate și depresie la început de an.

Schimbarea

Pentru foarte multe persoane schimbarea este un motiv de teamă datorită faptului că ar trebui să iasă din zona de confort, iar la început de an, presiunea de a face schimbări sau de a începe cu forțe proaspete este una destul de mare.

Această presiune poate fi dificil de gestionat pentru mulți dintre oameni iar aceasta poate duce la anxietate, la stimă de sine scăzută și la senzația de a nu fi suficient de bun sau de a ține pasul cu ceilalți.

În cazul în care te confrunți cu anxietate sau cu lipsa încrederii în tine nu ezita să apelezi la un psiholog din Timisoara de la clinica Profilaxia care te poate ajuta să îți schimbi perspectiva asupra vieții, dar mai ales asupra propriei persoane.

Probleme financiare

Datorită faptului că la final de an obișnuim să cheltuim foarte mulți bani, începutul anului poate fi unul copleșitor din acest punct de vedere și multe persoane se pot confrunta cu dezechilibre financiare.

Acest lucru are un impact puternic asupra stării de bine a unei persoane și poate duce la anxietate sau chiar depresie.

Lipsa somnului

Pentru că luna decembrie este o lună destul de aglomerată din toate punctele de vedere iar în timpul sărbătorilor ne dezechilibram întreaga rutină de somn, foarte multe persoane experimentează o stare de oboseală majoră la început de an, ceea ce poate contribui la apariția simptomelor de anxietate sau chiar depresie și un dezechilibru emoțional și psihic general.

Singurătatea

Cu toate că în perioada Sărbătorilor ne petrecem timpul alături de cei dragi, la începutul anului foarte multe persoane rămân singure ceea ce poate duce la un sentiment de anxietate și depresie.

Relații mai bune

Un alt motiv care poate cauza anxietate la începutul anului este presiunea pe care fiecare persoană o pune asupra sa, sau asupra partenerului de cuplu, datorită faptului că majoritatea oamenilor își doresc o îmbunătățire a relațiilor existente.

Nevoia de a-l schimba pe celălalt fără succes, poate duce la dezechilibre în relație dar și la sentimente de insatisfacție și anxietate.

Vremea rece

Vremea rece este un alt factor care are un impact major în anxietate și depresie pentru un număr mare de persoane.

Datorită faptului că petrecem mai mult timp în interior, că zilele sunt mult mai scurte și mai puțin însorite, acest lucru poate avea un impact negativ asupra stării noastre psihice și emoționale.

Zilele întunecate și lipsa luminii naturale poate afecta nivelul de serotonină un hormon care are un rol important în reglarea stării de dispoziție.

Vremea rece este de asemenea o cauză a izolării, și foarte multe persoane experimentează o stare de anxietate datorită acestui fapt.

Articolul Anul Nou: predispoziție ridicată la anxietate și depresie (P) apare prima dată în Prahova Medicala – informatii din domeniul medical din Prahova.

[ad_2]

Source link

Related Post