Ce ar trebui să știi înainte de a alege jantele potrivite pentru mașina ta – Sfaturi practice

Primul lucru pe care trebuie să-l căutați atunci când cumpărați jante noi pentru mașina dumneavoastră este să știți ce doriți. Căutați mai multă performanță sau doriți să vă potriviți cu stilul mașinii dumneavoastră? Vreți să mergeți pe circuit sau preferați să conduceți pe stradă? Toate acestea sunt întrebări importante atunci când vă alegeți noile jante. Știind ce căutați vă va ajuta să vă restrângeți căutarea și să reduceți numărul de opțiuni pe care le aveți. În continuare, veți dori să știți ce tip de roți căutați. Există mai multe tipuri diferite de jante disponibile și știind care sunt acestea, vă va fi mai ușor să alegeți tipul potrivit pentru mașina dumneavoastră.

Tipuri de jante

– Jante OEM – jante originale de fabrică
– Jante aftermarket – jante de la alți producători
– Jante de curse – produse special pentru cursele auto
– Jante de lux și tuning – sunt jante produse de cele mai multe ori personalizat, la comandă.

Factori de luat în considerare la alegerea jantelor

– Dimensiunea: Primul lucru pe care trebuie să-l determinați atunci când cumpărați jante auto noi este să aflați dimensiunea jantelor actuale: diametru, lățime, ET, PCD, etc. Odată ce cunoașteți diametrul roților dvs. actuale, puteți află dimensiunea noilor anvelope. În general, veți crește cu o mărime, maxim două, pentru fiecare diametru. De exemplu, dacă roțile dvs. actuale sunt de 15 inci, noile roți ar trebui să fie de 16 inci, maxim 17, însă va trebui să scădeți proporțional și înălțimea anvelopelor. 
Dimensiunea noilor roți va depinde de dimensiunea roților actuale și de stilul general al mașinii dumneavoastră. Dacă mașina dumneavoastră este mai clasică sau mai veche, este posibil să doriți să luați în considerare roți care sunt cu un inch mai mici decât diametrul anvelopelor actuale pentru a se potrivi cu stilul mașinii dumneavoastră. Dacă mașina dvs. este mai nouă și are un stil elegant și modern, este posibil să doriți să folosiți o mărime mai mare pentru a se potrivi cu aspectul mașinii dvs.

– Greutatea: Atunci când cumpărați jante noi, trebuie să vă asigurați că acestea fac fată greutatații pe care o poate suporta mașina dumneavoastră. Puteți afla această informație consultând capacitatea de încărcare a mașinii dumneavoastră. Această capacitate va fi tipărită in carte de identitate a mașinii dumneavoastră sau în manualul de utilizare. De asemenea, puteți găsi aceste informații căutând online. Asigurați-vă că ați aflat si câtă greutate poate suporta mașina dumneavoastră înainte de a vă cumpăra noile jante.
Greutatea noilor roți va trebui sa fie aceiasi cu de greutatea roților vechi.

– Materialul: În continuare, va trebui să luați în considerare si materialul noilor dumneavoastră jante. În funcție de materialul noilor jante, este posibil să doriți să alegeți și un alt stil de roți pentru a se potrivi cu stilul general al mașinii dumneavoastră. Unele dintre cele mai populare materiale pentru jante sunt aluminiul, oțelul și crom-molibdenul. Dacă cumpărăm jante aliaj, acestea sunt ușoare și pot fi lustruite pentru a le conferi un finisaj lucios. Jantele din oțel sunt puternice și durabile și au de obicei un finisaj periat. Jantele din crom-molibden sunt rezistente, ușoare și au de obicei un finisaj cromat. Jantele din aluminiu sunt de obicei mai ieftine decât cele din oțel, dar sunt și mai ușoare, ceea ce poate afecta viteza vehiculului dumneavoastră. Jantele din oțel sunt de obicei mai grele și mai durabile, dar li se pot pune capace sau pot fi, de asemenea, lustruite pentru a le se da un finisaj lucios, ceea ce poate schimba stilul general al mașinii dumneavoastră.

– Costul: Ultimul factor de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți roțile potrivite pentru mașina dumneavoastră este costul. Costul noilor jante va depinde în mod direct de costul jantelor dvs. actuale. Costul noilor jante va depinde de materialul acestora. În funcție de materialul noilor jante, este posibil să doriți să luați în considerare și modernizarea frânelor sau a transmisiei pentru a se potrivi cu noile roți. De asemenea, se întâmplă frecvent ca costul roților noi să fie mai mare decât costul roților actuale.

Beneficiile îmbunătățirii roților dvs.

Atunci când cumpărați roți noi pentru mașina dumneavoastră, veți avea ocazia de a vă moderniza vehiculul. Puteți să vă îmbunătățiți frânele sau transmisia pentru a se potrivi cu noile jante. De asemenea, vă puteți moderniza frânele cu plăcuțe de frână de mai bună calitate sau cu un sabot de frână mai puternic. De asemenea, vă puteți actualiza roțile cu anvelope mai bune, care pot îmbunătăți economia de combustibil, pot menține tracțiunea în condiții meteorologice nefavorabile și pot reduce zgomotul vehiculului dvs. în timpul conducerii. De asemenea, vă puteți moderniza roțile cu un raport de punte mai bun pentru a crește accelerația și a obține o economie de combustibil mai bună. Există multe modalități de a vă moderniza roțile pentru a obține performanțe mai bune, puteți continua documentarea citind pe acest site.

Related Post