CAT DE INSPIRAT! Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” ca initiaza proiectul „Adopta o Scoala”

[ad_1]

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” anunță că inițiază proiectul Adoptă o Școală.

„Cursul n’are însemnătate atât prin numărul cunoştinţelor care se dau, ori prin frumuseţea expunerii acestor cunoştinţe, cât şi prin contribuirea la formarea gândirii ascultătorilor. Cursul are importanţă prin familiarizarea cu metodă de cercetare pe care apoi, după curs, ascultătorii să o aplice în cercetările lor.“ spunea Dimitrie Gusti, cel care a fost a fost, rând pe rând, publicist, conferenţiar, preşedinte al Institutului social român, director al Arhivei pentru ştiinţa şi reforma socială, director al Casei culturii poporului, academician şi vicepreşedinte al Academiei, preşedinte al Casei autonome a monopolurilor, preşedinte al Oficiului naţional al cooperaţiei, preşedinte al Societăţii de radiodifuziune, decan al Facultăţii de litere, ministru de Instrucţie, director general al Fundaţiei culturale regale Principele Carol şi autor de cărţi didactice, ”nu numai că a fost înainte de orice — şi a rămas mai presus de orice — profesor; dar toate celelalte activităţi ale lui îşi găsesc rost şi temeiu în exigenţele carierei lui profesorale.”, așa după cum afirma în 1936 Mircea Vulcănescu.

„Continuăm într-un fel tradiția lui Dimitrie Gusti de a susține școala românească, în special cea de la sat. Iată de ce, demarăm proiectul Adopta o școală, împreună cu toți cei care doresc să ne fie aproape în acest demers, și sprijinim o școală din zonele rurale ale României. Anul acesta am ales să fim alături de copiii și profesorii din comuna Ulmeni, județul Buzău. Pe tot parcursul anului, împreună și cu prietenii muzeului, vom desfășura activități prin care vrem să îi ajutăm să aibă și ei un laborator funcțional, o tablă inteligentă, câteva calculatoare. 

Suntem onorați să putem continua munca profesorului Dimitrie Gusti și să îi ducem memoria mai departe și în acest fel”, transmite conducerea reputatei instituții de cultură.

Articolul CAT DE INSPIRAT! Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” ca initiaza proiectul „Adopta o Scoala” apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Related Post