Pregătește-te din timp pentru surpizele următorului sezon rece alegând puternicul termoșemineu pe lemne de la PEFOC!

Un șemineu tradițional sau o soba pe lemne premium sunt perfecte pentru a construi acea imagine idilică de căldură și confort la care tânjim cu toții, mai ales în serile reci de după muncă, reîntorși în mijlocul primitor al familiei sau în brațele călduroase ale persoanei iubite.

În ultimii ani, cei mai renumiți producători din industria soluțiilor de încălzire alternativă au dezvoltat și inovat constant pentru a ajunge astăzi să transforme tradiționalul șemineu pe lemne, într-o soluție modernă și completă de încălzire, capabilă să egaleze în performanțe, clasică centrală termică.

Solicitând părerea meșterilor sibieni de la PEFOC, firmă 100% românească cu peste 20 de ani de tradiție în livrarea de soluții termice alternative, am aflat că ultimele modele de șeminee au devenit tot mai versatile și mai performante, reușind să acopere necesarul de căldură, nu doar pentru camera unde urmează să fie instalate, ci și pentru camerele adiacente, împrumutând principiile de funcționare de la centralele tradiționale pe gaz.

Astfel, termoșemineul este capabil să genereze o cantitate suficientă de căldură pentru a încălzi uniform camere suplimentare din locuința ta, precum o baie sau o bucătărie.

Astfel, un termosemineu se folosește pe partea de instalație sanitară cum ar fi caloriferele sau pardoselile, fiind confecționate din burlane flexibile din aluminiu de calitate superioară, disponibile în oferta Pefoc. În plus, echipa de meseriași va asigura un montaj profesional astfel încât, conductele să fie cât se poate de drepte, pentru evitarea pierderilor și creșterii duratei de pătrundere a agentului termic în calorifere.

Termoșemineul este varianta ideală dacă dorești să-l folosești ca și pe o sursă principală de căldură, dar și pentru producerea de apă caldă. Focarul acestuia poate fi racordat la sistemul de încălzire existent în locuință și poate încălzi și apa menajeră.

Meșterii Pefoc vor avea grijă ca dispozitivul tău să fie dotat corespunzător cu pompă, filtre, elemente de siguranță și control, conform proiectului și legislației în vigoare. În cazul termoșemineelor se ia în considerare și cantitatea de apă ce trebuie încălzită, astfel, puterea necesară este aleasă după două criterii: încălzirea apei și a aerului. Focarul ales trebuie să fie racordat corespunzător la un cos de fum dar și la sistemul de încălzire al locuinței.

Dacă te-am convins, dar nu știi de unde sau cum să pornești construcția unui astfel de șemineu, îți recomandăm să începi cu alegerea tipului potrivit de focar, care trebuie să fie în conformitate cu proiectul și nevoile tale de încălzire.

Racordarea la coșul de fum, reparația și întreținerea acestuia trebuie realizate obligatoriu de către o firmă specializată, iar cei de la PEFOC sunt soluția perfectă pentru concretizarea acestui proces delicat, fiind impecabil pregătiți profesional și licențiați în montarea și livrarea de proiecte de șemineu și a unei întregi game de termoșeminee și sobe pe lemne, la cele mai înalte standarde de siguranță și confort de pe piața de specialitate din România.

Related Post