Soluții de peisagistică pentru grădini și spații verzi impresionante

Pentru dezvoltarea spațiilor verzi, posibilitățile sunt nelimitate: gazon, gard viu, plantarea de copaci și arbuști sau crearea unei grădini de stânci etc. Principalul lucru este modelarea spațiului în funcție de dorințele și nevoile utilizatorilor, prin favorizarea speciilor de plante cele mai adaptate particularităților terenului.

Dezvoltarea spațiilor verzi pentru a deschide noi perspective

Pentru a dezvolta o grădină din pământ brut, firmele de  amenajări spații verzi întocmește adesea un plan de sol. Este o reprezentare detaliată a tuturor particularităților sale, precizând în special arborii prezenți în spațiu și cei care vor trebui să fie plantați sau tăiați precum și speciile acestora. În această fază un peisagist este capabil să îți ofere cele mai potrivite idei pentru grădina ta.

Unele amenajări peisagistice îmbogățesc foarte mult experiența unei grădini. O terasă deschide un nou loc de locuit în inima vegetației. O piscină în aer liber devine un rezervor de biodiversitate care aduce prospețime și ajută la reducerea nevoilor de udare. Zonele neplantate pot fi iernite pentru a crea un gazon din care să profiți de vegetația din jur.

Modelarea spațiului de-a lungul anotimpurilor datorită plantațiilor

A apela la o firmă de peisagistică capabilă să realizeze un plan de amenajări curți interioare înseamnă sa te asiguri că spațiul este gândit să evolueze armonios pe tot parcursul anului. Plantele perene pot colora iarna cu fructele de pădure, în timp ce din iunie până la primul îngheț, un gard viu de trandafiri înfloriți va oferi un ornament parfumat plimbătorilor. Într-o grădină mare, o livadă cu diferiți pomi fructiferi este o vedere delicată primăvara și o încântare din vară până în toamnă.

Chiar și o grădină mică poate beneficia de un aspect bine gândit. O pantă greu de exploatat se transformă într-o stâncă pentru a crea o atmosferă mediteraneană. Într-un colț, o fântână adăpostește o mini grădină de apă și înfrumusețează întregul cu atmosfera sa relaxantă.

Menține spațiul verde astfel încât să reziste de-a lungul anilor

În timp, perspectivele amenajate devin din ce în ce mai spectaculoase: copacii cresc, tufișurile devin mai dense, gardurile vii devin opace. Peisagiștii sunt calificați să transforme aceste plante în surse de îngrășăminte naturale. 

Amenajarea corectă a spațiilor verzi reduce nevoile lor de întreținere și sporește plăcerea grădinilor și a locurilor publice. Astfel, nu ezita să apelezi la echipele calificate în peisagistică pentru a te ajuta. Acest material a fost conceput de agenția de marketing campaigns ce oferă și servicii de graphic design.

Related Post