5 sfaturi utile pentru a amenaja o bucătărie de vis

Amenajarea unei bucătării presupune atât crearea unui spațiu complet funcțional, cât și integrarea unui design adecvat. Obținerea unui rezultat pe cinste îți va permite să te simți mult mai bine și mai confortabil chiar și în momentele în care gătești. Elementele cheie sunt implicarea și organizarea, iar astfel te vei bucura de bucătăria visurilor tale.

Există nenumărate modalități în care poți transforma această încăpere într-una plăcută și utilă, însă este important să fii atent la fiecare alegere pe care urmează să o faci.

Iată 5 sfaturi ce te vor ajuta în procesul de amenajare al bucătăriei tale!

1. Stilul

Pentru început, cel mai important este să alegi un stil pe care ți-l dorești și pe care trebuie să îl menții pe tot parcursul procesului. Dacă vei face puțin research pe internet, vei putea găsi o varietate de stiluri și idei pe care le poți integra în bucătăria ta. Vizualizând mai multe fotografii și ținând cont de spațiul tău disponibil, vei putea alege ceva potrivit pentru condițiile și dorințele tale. Câteva idei ar fi vintage, cosmopolitan, industrial, scandinav sau chiar și cel clasic. Încearcă să optezi pentru decoruri și stiluri cât mai minimaliste pentru a nu aglomera prea mult spațiul.

2. Mobilierul

După ce ți-ai format o idee despre stilul pe care îl vei aborda, ocupă-te de mobilierul propriu-zis. Pe lângă design, foarte importantă este și funcționalitatea acestuia. Încearcă să integrezi cât mai multe spații de depozitare pentru a menține un spațiu curat și ordonat. Pentru acestea, poți opta pentru sisteme inteligente, cum ar dulapuri cu deschidere automată, prize integrate în mobilier sau sisteme de închidere silențioase. De asemenea, pentru alegerea blatului, poți opta pentru diverse culori și texturi care să se integreze cu restul spațiului.

3. Electrocasnicele

Pentru a beneficia de un spațiu funcțional, vei avea nevoie de electrocasnicele potrivite nevoilor tale. Realizează o listă cu obiectele necesare și consultă mai multe magazine, pentru a face alegerile potrivite. Optează pentru electrocasnice de calitate, ce îți vor ușura munca de zi cu zi. Acestea pot fi, de asemenea, integrate în mobilier pentru a oferi un echilibru bucătăriei tale.

4. Iluminatul

Partea de iluminare într-o bucătărie este extrem de deosebită. Ține cont pe cât posibil de lumina naturală, deoarece aceasta va oferi o atmosferă caldă și liniștită. În ceea ce privește lumina artificială, ai nevoie de o sursă puternică ce va acapara întreaga încăpere. Pentru zonele de lucru din cadrul bucătăriei, poți alege corpuri de iluminat mai mici ce se pot integra în mobilă. Poți opta pentru lustre și pendule de pe casamoise.ro pentru iluminatul general și benzi led pentru iluminarea zonei de gătit.

5. Zona de luat masa

Pentru zona de dining, alege o masă potrivită pentru numărul de membri ai familiei tale. Aceasta zonă poate varia în funcție de spațiul de care dispui, însă amenajarea ei îți va permite crearea unui loc relaxant de care să te bucuri alături de cei dragi. Momentele în care veți lua cina împreună sunt foarte importante pentru o familie unită, iar de aceea trebuie să fii atent/ă atunci când amenajezi acest loc. O masă și câteva scaune, iluminate de o lumină ambientală vă vor oferi clipe de neuitat.

Așadar, fii atent la detaliile bucătăriei tale și încearcă să îți pui amprenta când te ocupi de amenajarea acesteia.

Sursa foto: pexels.com

Related Post