O bucata din Zidul Berlinului a ajuns la Bucuresti! Va fi expusa intr-un loc public

[ad_1]

„Am primit cu recunoștință în numele Primăriei Capitalei o secțiune din Zidul Berlinului, donată de Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române „Ion I. C. Brătianu” (ISPRI) și Asociația “LARICS”.

Vom identifica cât mai rapid cel mai bun loc pentru amplasarea acesteia astfel încât să fie accesibilă celor care își doresc să o vadă.

Bucureștiul se alătură astfel orașelor lumii care expun bucăți din fostul Zid al fricii și al suferinței, amintind tuturor de victoria democrației, a libertății și a drepturilor.

Zidul Berlinului este poate cea mai puternică imagine fizică a ceea ce a însemnat comunismul, iar în aceste vremuri complicate în care pericolul extremismului amenință din nou Europa, cred că e mai mult decât necesară cunoașterea istoriei.

Căderea zidului a reprezentat un pas înainte pentru pace, iar pentru România a însemnat începutul transformării ei într-un stat democratic și liber.

M-aș bucura foarte mult ca tinerii să vină în număr mare să privească această secțiune din zid și să înțeleagă că ea e dovada faptului că nimic nu se poate clădi prin ură, violență, prin teamă sau prin forță”, a declarat primarul general al capitalei, Nicușor Dan.

Articolul O bucata din Zidul Berlinului a ajuns la Bucuresti! Va fi expusa intr-un loc public apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Related Post