“NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE” – Ing. Adrian Stanciulescu Presedinte P.N.A.T.

Articolul complet poate fi citit pe: https://turism.info.ro/nimeni-nu-este-mai-presus-de-lege-ing-adrian-stanciulescu-presedinte-p-n-a-t/

Aceasta este prevederea art. 16 pct. 2 din Constitutia Romaniei, deci obligatoriu pentru fiecare cetatean al tarii. In viata de zi cu zi mai avem si exceptii, una din acestea a avut loc la Constanta unde domnul Gheorghe Mandila, consilier la Cabinetul Primarului Municipiului Constanta care din nestiinta sau din rea credinta (acest lucru trebuie stabilit de organele competente) transforma OG nr.26/2000 si OG nr.58/1998 cu modificarile si completarile ulterioare, dupa cum doreste domnia sa. De fapt care sunt prevederile unde domnul consilier este in afara legii si prin care domnul primar Vergil Chitac a fost dezinformat:

  • Conform OG nr.26/2000 coroborat cu OG nr.58/1998 Statutul Asociatiei se aproba de Adunarea Generala, nu de Consiliu Local
  • Conducerea este aleasa de Adunarea Generala
  • M.D-ul nu se poate transforma in societate comerciala,cum sustine domnul Gheorghe Mandila

Consilier al domnului Primar Vergil Chitac

  • Curtea de Conturi nu este generator legislativ.

Gravitatea actiunii este accentuata de prezenta la sedinta din 17.11.2022,care a avut loc in sala “Remus Opreanu “ a Palatului Administrativ al Consiliului Judetean Constanta” a unor reprezentanti ai mai multor institutii ale administratiei locale si centrale, printre care si ai Ministerului Antreprenoriatului si Turismului, care nu au luat atitudine, lasand falsa impresie ca ideile sunt agreate de toati participantii.

Pentru a curma aceasta incercare de a eluda legea, Federatia Patronatului din Turismul Romanesc a trimis aceasta scrisoare deschisa domului Primar Vergil Chitac.

Ing. Adrian Stanciulescu

Presedinte P.N.A.T.

Related Post