De ce să montezi un filtru antimagnetita? Despre îmbunătățirea sistemelor de încălzire

Toată lumea își dorește ca sistemul de încălzire din locuință să funcționeze la parametri optimi, fără întreruperi și cu eficiență maximă. Cu toate acestea, în realitate, numeroase sisteme de încălzire se confruntă cu probleme cauzate de depuneri, contaminanți și coroziune, aspecte ce pot fi evitate prin implementarea unui filtru antimagnetita. Dar de ce este acest filtru atât de esențial pentru sănătatea instalației termice?

1. Protecție împotriva coroziunii

 Unul dintre principalele avantaje ale filtrelor antimagnetita este capacitatea lor de a proteja sistemul de încălzire împotriva coroziunii, asigurând o durată de viață mai lungă pentru toate componentele.

2. Prevenirea blocajelor în sistemul de încălzire

Magnetita și alte particule pot cauza blocaje în sistem, afectând funcționarea corectă și eficientă. Un filtru antimagnetita previne aceste probleme.

3. Eficiență energetică crescută

 Depunerile în sistem pot reduce transferul termic, ceea ce înseamnă un consum mai mare de energie. Cu un filtru, eficiența energetică este optimizată.

4. Reduce costurile de mentenanță

Sistemele curate necesită mai puține intervenții de mentenanță și reparații, ceea ce înseamnă economii semnificative pe termen lung.

5. Extinde durata de viață a centralei termice

Protejând centrala de impurități și depuneri, filtrul asigură o durată de viață extinsă și funcționare fără probleme.

6. Compatibilitate cu diferite modele de centrale  și ușurință în instalare

 Majoritatea filtrelor antimagnetita sunt ușor de instalat, având compatibilitate cu diverse sisteme și soluții chimice.

Magazinul online CentraleViessmann.ro recomandă filtrul anti-magnetic Cleanex HF1 ¾ ca o soluție pentru protejarea unei centrale pe gaz. Uite și de ce:

  • Curățare profundă: curăță în profunzime suprafețele interioare ale circuitului, reținând nu doar magnetita, ci și particulele non-magnetice. Acesta asigură o circulație fluidă și optimă a apei.
  • Protecție complexă : protejează împotriva coroziunii, dezvoltării micro-organismelor, formării gazelor și crustelor.
  • Previne blocajele: protejează centrala termică împotriva blocajelor cauzate de depuneri.
  • Flexibilitate în montare: datorită adaptorului de 360 de grade, filtrul poate fi montat în orice poziție, oferind flexibilitate și adaptabilitate în funcție de spațiu.
  • Accesorii incluse: Pachetul vine cu robineti de conectare, cheie de deschidere și garnituri de rezervă, facilitând instalarea și mentenanța.
  • Compatibilitate chimică: Este compatibil cu antigelul termotehnic și cu alte soluții chimice de protecție.

Soluția Cleanex Allaround, de la același producător, este o soluție recomandată, în special, pentru instalatiile termice noi. Ea curăță calcarul, magnetita și alte impurități, facilitând flotabilitatea namolului și prevenind formarea bacteriilor, algelor și gazelor în sistem.

Prin folosirea filtrului și a soluției, sistemul de încălzire este nu doar protejat, ci și optimizat pentru o funcționare îndelungată și fără probleme.

Sursa foto – pixabay.com

Related Post