Iluminatul public va fi modernizat pe mai multe artere din capitala

[ad_1]

La propunerea Primarului Capitalei, Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în ședința din data de 29 septembrie 2022, proiectul prin care va fi modernizat sistemul de iluminat public pe mai multe artere intens circulate din Capitală.

Primarul General, Nicușor Dan a declarat: ”Am obținut aprobarea consilierilor generali pentru ca Primăria Capitalei să depună la Administrația Fondului pentru Mediu o nouă cerere de  finanțare nerambursabilă pentru eficientizarea și modernizarea sistemului de iluminat public.

Prin acest proiect, vom dota cu tehnologie LED 34 de artere importante din Capitală, printre care Bd. N Titulescu, Bd. Banu Manta, Șos. Pantelimon, Str. L. Rebreanu, Bd. N. Grigorescu, Bd. Aviatorilor, Str. Preciziei, Str. Antiaeriană, Șos. Alexandriei, Calea Rahovei,  Bd. Lacul Tei, Bd. 1 Decembrie 1918, etc.

Modernizarea sistemului de iluminat pe aceste artere va contribui, de asemenea, la creșterea siguranței cetățenilor și a traficului auto pe timpul nopții.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 50 de milioane lei cu TVA inclus”.

Trebuie știut că acesta este cel de-a doilea proiect din cadrul Programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.

Pentru primul proiect, Primăria Capitalei a depus în luna august la Administrația Fondului pentru Mediu o cerere de finanțare pentru eficientizarea și modernizarea sistemului de iluminat public prin implementarea sistemului de telegestiune și utilizarea aparatelor cu tehnologie LED pe 15 artere, printre care Drumul Taberei, Theodor Pallady, Camil Ressu și Bd. Bucureștii Noi, cu o valoare totală de aproximativ 29 milioane lei cu TVA inclus.

Articolul Iluminatul public va fi modernizat pe mai multe artere din capitala apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Related Post